bg

"Очи на четири лапи" - училище за кучета водачи

Пробна кауза

Стойност: 3000 Кредита

Събрани: 3000 Кредита

Тези сладурчета също ще ходят на училище , защото имат важна мисия -да станат “очи на четири лапи” ,приятели и помощници на незрящите хора!

Защото освен да придобият хигиненни навици и възпитание, тези малчугани имат още куп задачи. Трябва да се научат да пресичат. Да слизат в метрото. Да се качват на автобуса. Да водят незрящия си стопанин през улици, градски транспорт, сгради, асансьори. Да носят на четирите си лапи отговорността, че той или тя ще стигнат здрави и живи, където трябва. Да му помагат да се разхожда, да ходи на работа, да има нормален живот.Училището за кучета водачи не е просто поредната организация – това е едно голямо семейство.  

Кучетата водачи са малко над 50, а незрящите хора у нас – няколко хиляди. Тоест, четириногите помощници все още са рядка „привилегия“ за лишените от зрение сънародници. Заради липсата на възможност да се придвижват нормално в градска среда, хиляди хора са лишени от възможност да водят пълноценен живот.

Със специалните си умения и безгранична любов, които са на разположение 24 часа в денонощието, дипломираните кучета водачи и асистенти могат да спасят стотици хора с увреждания от самотния затвор на физическата зависимост.Физическата свобода е нещо толкова естествено, че цената й може да се разбере само когато я загубиш.

Фондация „Очи на четири лапи” е пълноправен член на европейската федерация на училищата за кучета водачи на слепи / EGDF /, както и на международната федерация на училищата за кучета водачи на слепи/ IGDF /.Всяко направено дарение в полза на фондация „Очи на четири лапи”, е принос към физическата свобода,  независимия и достоен живот на още един незрящ човек.

 

  • 20800 кредита разпределени за благотворителност
  • 1444 регистрирани ученици
  • 2625 прочетени книги
  • 11 успешно приключили кампании