bg

Деца помагат на деца!

Пробна кауза

Стойност: 600 Кредита

Събрани: 600 Кредита

Деца помагат на деца!

Станете дарители,  отново за  недоносените деца в Неонатологично отделение в МБАЛ гр. Шумен

 

Най-малките са най-големи! Най-малките бебета се борят с  предизвикателства още с поемането на първата глътка въздух и в този смисъл са „големи”. Нуждаят се от много грижи, любов,   висококвалифициран медицински персонал, съвременна апаратура, за да пораснат здрави и щастливи деца.

Вие, четящи приятели, чрез сайта www.chetidari.bg, многократно помогнахте на   недоносените дечица в Неонатологично отделение в МБАЛ гр. Шумен. Благодарение на Вас отделението получи необходими и ценни апарати, с които медицинският екип успешно полага денонощни грижи за тези деца.

Вярваме, че отново ще подкрепите предложената Ви нова кауза, с която ще помогнете  Неонатологично отделение да получи  две кислородни палатки и теглилка.

Кислородната палатка служи за повишаване на концентрацията на кислорода около бебето. Тя е предназначена за подобряване на пропорцията  кислород/въздух в жизнената среда на новороденото. От кислородни палатки имат нужда много голяма част от бебетата в Интензивно отделение, а необходимостта от подмяната им е непрекъсната. Те помагат не само на недоносените бебета, но и на децата, които имат нужда от кислородолечение.

Теглилката е важно съоръжение в Неонатологично отделение. Всяко хранене на бебето, както и прилагането на медикаменти за лечение се  изчисляват на базата на теглото му. За това е жизнено важно теглото да бъде точно, актуално и достъпно по всяко време на деня. Чистото тегло се записва в картона на детето в грамове и изчислено с точност до +/- 5 грама.

Вашата помощ е много ценна за  недоносените дечица! Дайте им шанс да се преборят и  пораснат !

  • 36150 кредита разпределени за благотворителност
  • 1953 регистрирани ученици
  • 4404 прочетени книги
  • 34 успешно приключили кампании