bg

Подкрепа за „специални” деца и младежи

Пробна кауза

Стойност: 1150 Кредита

Събрани: 1150 Кредита

Сух басейн с топки за Център за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в гр. Нови пазар

Центърът за настаняване в гр. Нови пазар отваря врати през месец април 2015 г. В него живеят общо 26 деца и младежи на възраст между 6 и 26 години, настанени в две съседни постройки (къщички). Събрани тук от различни населени места в България, всички те имат сходна и неблагоприятна съдба – без семейства, лишени от родителска грижа, обич и подкрепа и не на последно място с множество физически и умствени увреждания. Наричаме ги “специални”, защото поради своите проблеми те имат нужда от допълнително внимание и грижи за да живеят, да растат и да усещат света около себе си.

За момичетата и момчетата от двете “къщички” е осигурена близка до семейната среда – разпределени са в апартаменти, имат кухня и общо помещение с кът за игра и телевизор. Екип от специалисти ежедневно се грижи за тях и им оказва помощ при извършване на дейностите, с които не могат сами да се справят - хранене, тоалет, посещение на детско/учебно заведение, организиране на свободното време.

Всяко дете е уникално и неповторимо и заслужава да получи подкрепа и подходящи условия, за да развива своите способности, да се учи, да играе и да се смее!
Нека заедно да подарим този “сух басейн”, който ще бъде от голяма полза за децата и младежите с увреждания и едновременно ще бъде едно огромно удоволствие за тях.

Той представлява достатъчно голям, добре обезопасен басейн, който вместо с вода, е пълен с малки меки разноцветни топки. В него децата могат да се движат спокойно сред топките, да заемат разнообразни позиции и да се забавляват. Топките обгръщат и приятно масажират тялото, като по този начин го укрепват. Тази вълнуваща разноцветна среда оказва значителна зрителна стимулация, събужда любопитството им, настройва ги творчески и така под формата на игра, младите хора придобиват различни навици и умения.

Постепенно съчетаването на полезното с приятното, на движението с усещанията, ще доведе до постигане на трайни резултати при децата и младежите със специфични потребности.

“Специалните” деца и младежи имат нужда от нашата подкрепа!
Да ги приемем и обичаме такива, каквито са, защото “не е грешно да си различен, грешно е да не те обичат, защото си различен”!

  • 20800 кредита разпределени за благотворителност
  • 1444 регистрирани ученици
  • 2625 прочетени книги
  • 11 успешно приключили кампании