bg

РАБОТИЛНИЦА ЗА ЛЕКАРИ

Пробна кауза

Стойност: 500 Кредита

Събрани: 500 Кредита

Фондация „Гален Темелков“ работи по проект „Природна Академия Дух и Познание“

Много деца като малки мечтаят да станат лекари. Този проект може да отвори малко прозорче към сбъдване на тази мечта.

Проектът e насочен към деца и юноши между 6 - 18 годишна възраст. За най-малките участници студенти от Медицински университет-Варна и филиала в Шумен  ще представят  различни манипулации, свързани с работата на медицинските лица. Поставяне на инжекции, мерене на кръвно налягане, хирургични оперативни дейности и много други. Всички малчугани ще имат възможност да се включат в представените дейности. Ще поставят инжекции върху детски плюшени играчки, ще преглеждат със стетоскоп, ще превързват фрактури, ще разгледат различни хирургични инструменти, ще оперират, ще се запознаят с още много други неща свързани с различните  медицински професии. Идеята е чрез игра да се представят по атрактивен начин различните медицински професии и по този начин да се мотивират децата от най-ранна възраст в обич и грижа към другите.

Юношите ще имат възможност да изучават природни науки / с приоритет биология и химия/, култура, бит и традиции на българите. В преподаването   ще се включат утвърдени учители, преподаватели от медицински университети и колежи, гост лектори от чужбина.

С Вашите дарени кредити ще помогнете на Фондация „Гален Темелков“ да изгради и оборудва собствена база, в която Вашата мечта ще се доближи с още една стъпка към сбъдването си!

  • 41950 кредита разпределени за благотворителност
  • 2107 регистрирани ученици
  • 4966 прочетени книги
  • 46 успешно приключили кампании