bg

Фондация #ЗА ДОБРОТО с кампания за децата на Герои !

Пробна кауза

Стойност: 500 Кредита

Събрани: 310 Кредита

Фонд за децата на Герои осигурява месечни стипендии на деца сираци.

Фондът за децата Герои осигурява стипендии от 500 лв. месечно/ 6000 лв. годишно на децата на лекари, медици и учители, починали от Ковид-19, докато изпълняват професионалната си мисия.
Фондът е  създаден в разгара на втората вълна на пандемията, когато десетки лекари, медици и учители са загубили живота си. Те продължиха да ни лекуват и да образоват децата въпреки заплахата. Оставиха своите деца.  Децата им загубиха родител.
Стипендиите са нашата благодарност за жертвата на родителите. Материалното не може да е утеха, но е необходима подкрепа за семействата. С тези средства искаме да помогнем на децата им да продължат да се развиват и образоват.

На фейсбук страницата на фонда се разказват историите им: Фонд #задецатанаГерои | Facebook. Ще ги подкрепяме, докато растат. Загрижено, с внимание и с деликатност.
В края на 2021 г. стипендиантите на фонда са 26 деца на възраст от 3 до 17 г. Те ще получават средствата, докато навършват пълнолетие или до завършването на средно образование.
Всяка година фондът ще организира кампании за набиране на средства, докато всички деца на фонда навършат пълнолетие. 
Обществен съвет приема и одобрява документите на децата според приетата от фонда процедура. Неговите членове са основателите на фонда, уважавани обществени фигури и представители на дарителите.

Вие, четящи приятели, може да се включите в тази кампания, като дарите вашите кредити от прочетените книги и решените тестове. Така ще направите едно „малко добро“ за Децата на Герои.

  • 43560 кредита разпределени за благотворителност
  • 2134 регистрирани ученици
  • 5168 прочетени книги
  • 49 успешно приключили кампании