bg

Благодарности на четящите деца и младежи! „Чети, дари“ реализира две благотворителни каузи!

Пробна кауза

Мили четящи приятели,

Вие отново показахте, че четенето ни стимулира да направим света по-добро място! Благодарение на Вашата голяма активност в сайта www.chetidari.bg, любов към книгите и добрина са реализирани две благотворителни каузи.  Уникално е, че едната от каузите събра своите кредити за шестнайсет дни! Ето реализираните каузи:

 „Очи на четири лапи“ в помощ на деца с аутизъм!- Дарена е сумата от 500 лева на фондация „Очи на четири лапи” за обучение на кучета за деца с аутизъм.

„Деца помагат на деца!“-Дарени са две кислородни палатки и механична теглилка на обща стойност 679 лева на Неонатологично отделение в МБАЛ гр. Шумен.

Благодарим Ви четящи дарители!

Дадохте шанс на дете с аутизъм да получи верен приятел-специално обучено куче от фондация „Очи на четири лапи“.

Протегнахте ръце към недоносените дечица, за да се преборят и пораснат.

„Инер Уил- Клуб Шумен“ направи възможно това да се случи, създавайки сайта www.chetidari.bg и осигурявайки средствата. 

Дарители за каузите са деца и младежи от населени места в цялата страна -гр. Бургас, гр. Шумен, гр. Варна, гр. Пловдив, гр. Стара Загора, гр. Трявна, гр. Белене, гр. Севлиево, гр. Златоград, гр. Златица,гр. Белослав, гр. Ботевград.

Стойността на реализираните 31 каузи до момента е 33 710 лева.          Публикуваните заглавия на книги с тестове в сайта са 352 броя, разпределени в трите възрастови групи.

 До момента на сайта са представени още три активни каузи, които предстои да бъдат реализирани: 

„Българска дневница“-е наред да бъде спасен по програма „Осинови книга“-Реставриране на оригинали на  Първият вестник редактиран от Г.С.Раковски през 1857г. в Национална библиотека „Св.Св.Кирил и Методий“ гр.София по програмата „Осинови книга“ .

 

Подкрепете ателие „Прегърни ме“!- Финансова подкрепа за ателие „Прегърни ме“, да реализира дейности за връщане на вярата в доброто на изоставени деца и че животът може да бъде прекрасен.

 

Кучета асистенти на фондация „Очи на четири лапи“ за хора с двигателни дефицити-Финансова подкрепа за фондация „Очи на четири лапи“ за обучение на кучета за хора с двигателни увреждания.

 

Екипът на сайта Ви пожелава много здраве и да бъдете все така активни в сайта! Четете книги и дарявайте добрина!

  • 44440 кредита разпределени за благотворителност
  • 2146 регистрирани ученици
  • 5262 прочетени книги
  • 51 успешно приключили кампании