bg

Благодарности на четящите деца и младежи! „Чети, дари“ реализира две благотворителни каузи!

Пробна кауза

Мили четящи приятели,

Вашата любов към книгите и доброта са безгранични! Изключителната Ви активност в сайта www.chetidari.bg , трудолюбие и участие в благотворителност, направиха възможно  да се реализират още две  каузи. Уникално е, че двете  каузи събраха  своите кредити  за период по- кратък от месец!  Ето кои са те:

Покрепете ателие „Прегърни ме“!-Дарена е сумата от 500 лева на Ателие „Прегърни ме“ да реализира дейности за връщане на вярата в доброто на деца и младежи, лишени от родителски грижи.

Кучета асистенти на фондация „Очи на четири лапи“ за хора с двигателни дефицити-Дарена е сумата от 500 лева на Фондация „Очи на четири лапи“ за обучение на кучета асистенти за хора с двигателни увреждания.

Благодарим Ви четящи дарители!

Вие дадохте шанс на  деца и младежи, лишени от родителски грижи да повярват, че   животът може да бъде прекрасен.

Помогнахте на още едно дете или възрастен да получи куче асистент, за да облекчи живота им.

„Инер Уил- Клуб Шумен“ направи възможно това да се случи, създавайки сайта www.chetidari.bg и осигурявайки средствата. 

Дарители за каузите са деца и младежи от населени места в цялата страна - гр. Шумен, гр. Бургас, гр. София, гр. Пловдив, гр. Стара Загора, гр. Трявна, гр. Белене, гр. Габрово, гр. Варна.

Стойността на реализираните 34 каузи до момента е 35 210 лева.          Публикуваните заглавия на книги с тестове в сайта са 358 броя, разпределени в трите възрастови групи.

 До момента на сайта са представени още три активни каузи, които предстои да бъдат реализирани: 

„Българска дневница“-е наред да бъде спасен по програма „Осинови книга“-Реставриране на оригинали на  Първият вестник редактиран от Г.С.Раковски през 1857г. в Национална библиотека „Св.Св.Кирил и Методий“ гр.София по програмата „Осинови книга“ .

 

„Барбарони /пуф“ за Дневен център за деца и лица с увреждания в гр. Шумен-Четири броя „Барбарони /пуф“ за отмора и комфорт на децата с увреждания в Дневния център.

 

Здравей, лято! Хайде на море! - Финансова подкрепа за Ателие „Прегърни ме“ , за да осигурят ваканция на море на 27 деца, без семейства.

 

Заради Вас, Четящите деца и младежи, екипът на сайта ще продължи да публикува в сайта  нови благотворителни каузи и  заглавия на книги с тестове!

  • 40370 кредита разпределени за благотворителност
  • 2060 регистрирани ученици
  • 4787 прочетени книги
  • 41 успешно приключили кампании