bg

Благодарности за четящите деца и младежи !

Пробна кауза

„Чети-дари” е с поредната реализирана кауза!

Мили четящи приятели,

Вие за пореден път, чрез четене на книги, участвахте в благотворителност.   Дадохте възможност, да се реализира каузата: Да помогнем фондация „Очи на четири лапи” да направи щастлив още един незрящ човек, чрез сайта www.chetidari.bgДарени са 500 лева на фондация „Очи на четири лапи”.

Благодарим Ви, четящите дарители! Дарявайки кредите си за тази кауза, Вие станахте съпричастни  в отглеждането и обучението на кучета водачи, които да станат приятели и помощници на незрящите хора.

Инер Уил- Клуб Шумен направи възможно това да се случи, създавайки сайта www.chetidari.bg и осигурявайки финансовите средства.

За каузата са дарили кредити деца от следните населени места в страната: Бургас, София, Шумен, Ботевград, Стара Загора.

Стойността на реализираните каузи по проекта е 26886 лева, като той стартира на 11.05.2016г. Публикуваните заглавия на книги с тестове в сайта са 305 броя, разпределени в трите възрастови групи. До момента на сайта са представени още пет активни каузи, които предстои да бъдат реализирани:   „Да разберем по-бързо, да стигнем по-далеко, да знаем повече”-Монитор за интерактивна класна стая в СУ „Васил Левски” гр. Стара Загора; „Дари живот и бъдеще на недоносените деца!”-Монитор за проследяване на важни жизнени показатели за недоносените бебета за Клиниката по неонатология при УМБАЛ гр. Стара Загора; „Да бързаш да видиш света!”-Ларингоскоп за Неонатологично отделение в МБАЛ гр. Шумен; „Да четем повече и да гледаме света с нови очи”-Три броя мултифункционални устройства за Второ ОУ „П.Р. Славейков” гр. Стара Загора; „Български орел”-първият български вестник-Реставрация на вестник „Български орел”, Лайпциг,1846-1847,Г. I,бр.1-3(8л.) по Дарителска програма „Осинови книга” на Национална библиотека”Св.Св. Кирил и Методий”.

Заради Вас, четящите деца, екипът на сайта ще продължи да публикува в сайта  нови каузи и  заглавия на книги с тестове!

Нека заедно да продължаваме да правим добрини!

29.05.2021г.

  • 29870 кредита разпределени за благотворителност
  • 1748 регистрирани ученици
  • 3615 прочетени книги
  • 22 успешно приключили кампании