bg

Поздравления за четящите дарители на каузата „Осинови книга”!

Пробна кауза

Реализирана е поредна благотворителна кауза!

Мили четящи приятели,

Благодарение на Вас е реализирана още една кауза: Осинови книга”, чрез сайта www.chetidari.bg . Дарени са 1350 лева на Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” гр. София. Библиотеката предостави на проекта „Дарявай, докато четеш”списък от осем книги, които се нуждаят от реставрация. С дарената сума реставраторите ще се погрижат да ги възстановят максимално близко до първоначалния им вид. Всяка една от тях ще се дезинфекцира, ръчно реставрира, почисти и ще се постави в кутия за съхранение.

Благодарим Ви, четящи деца и младежи за труда и добрината!

С вашият жест на дарителство, Вие помогнахте тези книги да се съхранят и да ни даряват с познание, вяра и надежда!

„Осиновителите” ще се удостоят с Дарителски грамоти и правото имената им да бъде вложени, чрез художествено изработен етикет в кутията за дълготрайно съхранение на книгата.

За каузата са дарили кредити 39 броя деца, от които 7 броя от гр. Шумен, другите са от следните населени места: Белене, Свищов, Варна, Бургас, София, Брегово, Пирдоп, Балчик, Златица, Челопеч, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Долна Оряховица.

Това е единадесетата реализирана кауза по проекта, който стартира на 11.05.2016 г. До момента на сайта са представени още пет активни каузи, които предстои да бъдат реализирани: „Да разберем по-бързо, да стигнем по-далеко, да знаем повече”- Монитор за интерактивна класна стая в СУ „Васил Левски” гр. Стара Загора; „Подари ми детство с мобилни уреди за обучение на открито”- Мобилни уреди за обучение на открито за децата със специални образователни потребности към Центъра за специална образователна подкрепа гр. Бургас; „Четенето е удоволствие-да четем и да играем”- Нов кът за четене в СОУ „Максим Горки” гр. Стара Загора; „Книга прочети и на училищната библиотека помогни”- Обновяване с нови съвременни книги на училищната библиотека в Пето основно училище ”Митьо Станев” гр. Стара Загора; „Прочети книга-опознай света”- Мултимедиен проектор за новата актова зала на СУ „Железник” гр. Стара Загора.

Четете книги и дарявайте спечелените си кредити, приятели! От Вас зависи, коя ще бъде следващата изпълнена кауза!

  1. 06. 2020 г.

 

  • 29870 кредита разпределени за благотворителност
  • 1748 регистрирани ученици
  • 3615 прочетени книги
  • 22 успешно приключили кампании