bg

Поздравления за четящите дарители на каузата „Подкрепа за „специални деца и младежи”

Пробна кауза

Реализирана е още една благотворителна кауза!

 

На 06.03.2019г. , благодарение на Вас скъпи четящи приятели беше дарен сух басейн с топки на Център за настаняване от семеен тип № 2 за деца и младежи с увреждания гр. Нови пазар. Той дава възможност да се съчетава полезното с приятното, на движението с усещането, за да се постигнат трайни резултати при децата и младежите със специфични потребности.

Дарението на стойност 1150 лева, е в резултат на изпълнена кауза „Подкрепа за „специални” деца и младежи” по проекта „Дарявай, докато четеш”, реализиран чрез сайта www.chetidari.bg .

Четящите деца и младежи отново сътвориха чудо! Те четоха книги, решaваха тестове по тях и така спечелиха кредити, за да ги дарят за каузата, която ще е в полза също на деца и младежи! Ние само направихме възможно това да се случи, създавайки сайта и осигурявайки парите.

Благодарности към всички Вас за труда и добрината! Вие сте четящи дарители и помогнахте на тези, които имат нужда!

За тази кауза 50 деца и младежи са дарили натрупаните кредити от решените тестове по книги, които са прочели! От тях 25 са от гр.Шумен, останалите 25 са от следните населени места: София, Варна, Пловдив, Добрич, Белене, Търговище, Свищов, Нови пазар, Брегово, Златица, Пирдоп, Белослав, Челопеч.

Това е пета реализирана кауза по проекта, който стартира на 11.05.2016г.

До момента на сайта са представени още три каузи , които предстои да бъдат реализирани:„Осинови книга”- Дарителска програма на Национална библиотека „Св.Св. Кирил и Методий” ; Организиране на Детски „Фестивал на баскетбола”- ще се работи по превенция на заседнал начин на живот и обездвижване, справяне с агресията, „Дари шанс за живот на новородените деца в тежко състояние” за осигуряване на пациентен монитор за Неонатологично отделение в МБАЛ гр.Шумен. Предстои скоро да добавим още една кауза.

Коя ще бъде следващата изпълнена кауза решават четящите ученици!

Четете и дарявайте приятели, за да се променя света към по-добро!

От Вас зависи, по бързо да се случват каузите!

 

 

 

  • 29870 кредита разпределени за благотворителност
  • 1748 регистрирани ученици
  • 3615 прочетени книги
  • 22 успешно приключили кампании