bg

Поздравления за четящите деца и младежи !

Пробна кауза

„Чети-дари” е с поредната реализирана кауза!

Мили четящи приятели,

Вашето желание да помагате и добрината Ви  са  безгранични!  Благодарение на Вас е реализирана каузата: Подай ръка на новородените недоносени деца, те имат нужда от Твоята подкрепа!”, чрез сайта www.chetidari.bg.  Каузата събра своите кредити за по-малко от три месеца! Дарени са три аспиратора на стойност 756 лева на Неонатологично отделение в МБАЛ гр. Шумен. Те се използват ежедневно и многократно. Подпомагат първото вдишване на новородените, като се аспирират дихателните им пътища. Използват се за децата, които не могат да дишат самостоятелно и са на изкуствена белодробна вентилация. При много малките недоносени деца и новородените тежко болни  не е добра координацията между сукане, гълтане и дишане. Това крие опасности от запушване на дихателните пътища. В тези случаи аспирацията е единствения начин,  животът им да бъде  спасен.

Благодарим Ви, четящите дарители! Вие отново дадохте шанс на недоносените деца да се преборят и да живеят нормално!

Инер Уил- Клуб Шумен направи възможно това да се случи, създавайки сайта www.chetidari.bg и осигурявайки финансовите средства.

За каузата са дарили кредити деца от следните населени места в страната: Ботевград, Бургас, Асеновград, София, Белене, Шумен, Свищов, Златица.

Стойността на реализираните каузи по проекта е 26386 лева, като той стартира на 11.05.2016г. Публикуваните заглавия на книги с тестове в сайта са 285 броя, разпределени в трите възрастови групи. До момента на сайта са представени още три активни каузи, които предстои да бъдат реализирани:   „Да разберем по-бързо, да стигнем по-далеко, да знаем повече”-Монитор за интерактивна класна стая в СУ „Васил Левски” гр. Стара Загора; „Дари живот и бъдеще на недоносените деца!”-Монитор за проследяване на важни жизнени показатели за недоносените бебета за Клиниката по неонатология при УМБАЛ гр. Стара Загора; Да помогнем фондация „Очи на четири лапи” да направи щастлив още един незрящ човек- Подкрепа за фондация „Очи на четири лапи”-училище за кучета водачи.

Заради Вас, четящите деца, екипът на сайта ще продължи да публикува в сайта  нови каузи и  заглавия на книги с тестове!

Нека заедно да добруваме!

 

11.03.2021г.

  • 29870 кредита разпределени за благотворителност
  • 1748 регистрирани ученици
  • 3615 прочетени книги
  • 22 успешно приключили кампании