bg

Реализирана е още една благотворителна кауза!

Пробна кауза

Поздравления за четящите дарители на каузата „Новородените недоносени деца и тези с вродени проблеми на храносмилателната система имат нужда от Вашата подкрепа”

В дните около Великден беше реализирана още една благотворителна кауза!

Благодарение на Вас, скъпи четящи приятели е реализирана каузата „Новородените недоносени деца и тези с вродени проблеми на храносмилателната система имат нужда от Вашата подкрепа” , чрез сайта www.chetidari.bg.

Дарена е инфузионна помпа за хранене на стойност 1560 лева  на Неонатологично отделение в МБАЛ гр. Шумен.

Тя се използва за адекватно хранене на най-малките недоносени новородени деца, както и на деца с вродени аномалии на храносмилателната система и с лош хранителен толеранс. Дава възможност храненето да се провежда, чрез поставяне на специални хранителни смеси направо в стомахчето на децата, на определени порции. По този начин се осигуряват всички необходими хранителни съставки, което е изключително важно за тяхното оцеляване.

Поредно добро дело, сътворено от четящите деца!

Благодарности към всички Вас за труда и добрината!

Вие, четящи дарители помагате на медицинския екип в борбата им за спасяването на всяко едно от тези малки дечица !

За каузата са дарили кредити си общо 29 броя деца, от които 7 са от гр. Шумен, а останалите са от следните населени места: Белене, Варна, Пирдоп, София, Долна Оряховица, Асеновград, Златица, Челопеч, Стара Загора, Хасково, Сливен, Бургас.

Това е девета реализирана кауза по проекта, който стартира на 11.05.2016г. До момента на сайта са представени още шест активни каузи, които предстои да бъдат реализирани: „Осинови книга”- Дарителска програма на Национална библиотека „Св.Св. Кирил и Методий”; „Стани част от голямото семейство- училище за кучета водачи”-Подкрепа за Фондация „Очи на четири лапи”,  за да се промени живота на още един незрящ човек; „Да разберем по-бързо, да стигнем по-далеко, да знаем повече”-Монитор за интерактивна класна стая в СУ „Васил Левски” гр. Стара Загора; „Подари ми детство с мобилни уреди за обучение на открито”-Мобилни уреди за обучение на открито за децата със специални образователни потребности към Центъра за специална образователна подкрепа гр. Бургас; „Четенето е удоволствие-да четем и да играем”-Нов кът за четене в СОУ „Максим Горки” гр. Стара Загора; ; „Книга прочети и на училищната библиотека помогни”-Обновяване с нови съвременни книги на училищната библиотека в Пето основно училище”Митьо Станев” гр. Стара.

Ние вярваме, че четенето  помага да направим света едно по-добро място!

Четете и дарявайте, така помагате!

Всичко е във Вашите ръце, приятели!

22.04.2020г.

  • 29870 кредита разпределени за благотворителност
  • 1748 регистрирани ученици
  • 3615 прочетени книги
  • 22 успешно приключили кампании