bg

С благодарност към четящите дарители!

По Коледа се случват чудеса,нали...:))

Днес, в навечерието на Коледа,  Екипът на сайта  имаше удоволствието да предаде два шестканални електрокардиографа на МБАЛ Шумен. Те са предназначени за Детското и Неонаталогичното отделение и ще подпомогнат в диагностицирането и лечението на малките пациенти със сърдечно-съдови проблеми.

Дарението, което е на стойност 3300 лева, е в резултат на изпълнена кауза „Подари обич и грижа на децата с болни сърца” по проекта „Дарявай, докато четеш”, реализиран чрез сайта www.chetidari.bg .

Всъщност истински ценното за нас днес е ,че децата са чели книги,решили са тестовете по тях и така са спечелили кредити, за да ги дарят за каузата,която ще е в полза също на деца ! Ние само направихме възможно това да се случи, създавайки сайта и осигурявайки парите.

Те са нашите четящи дарители ! Благодарности към всички тях за труда и добрината !

За тази кауза 108 деца са дарили натрупани кредити от решените тестове по книги ,които са прочели! От тях 55 са от Шумен , а 53 деца са от различни градове на страната . Белене, Белослав, Бургас, Брегово, Балчик, Велико Търново, Велики Преслав, Димитровград, Добрич, Дупница, Каолиново, Лясковец, Пловдив, Разград, Самоков, Свищов, Сопот ,София, Търговище ,Чирпан и Хасково.

Това е третата реализирана кауза по проекта, който стартира на 11.05.2016г.

До момента на сайта са представени още четири каузи , които предстои да бъдат реализирани:„Осинови книга”-Дарителска програма на Национална библиотека „Св.Св. Кирил и Методий” ;"Очи на четири лапи" - училище за кучета водачи;

Подкрепа за „специални” деца и младежи- от Център за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в гр. Нови пазар,чрез закупуване на сух басейн с разноцветни меки топки,необходими за физическото и психическото им укрепване;Организиране на Детски „Фестивал на баскетбола”-ще се работи по превенция на заседнал начин на живот и обездвижване, справяне с агресията.

Кой ще получи пръв помощ, решават четящите ученици !

Ние вярвме , че Четенето ни стимулира да направим света по-добро място !

Пожелаваме Весели празници на всички четящи дарители!

Четете и дарявайте ,за да се случват по-бързо  каузите !

Всичко е във Вашите ръце, приятели!

 

 19.12.2018г.

 

  • 27510 кредита разпределени за благотворителност
  • 1675 регистрирани ученици
  • 3371 прочетени книги
  • 18 успешно приключили кампании