bg

С благодарност към четящите дарители на каузата „Дари шанс за живот на новородените деца в тежко състояние”!

Пробна кауза

Днес 23.10.2019г., благодарение на Вас скъпи четящи приятели, Екипът на сайта връчи пациентен монитор на Неонатологично отделение в МБАЛ гр. Шумен. Апаратът проследява състоянието и основните жизнени показатели на новородените деца в тежко състояние. Осъществява се и непрекъснат запис на сърдечната дейност и кислородното насищане в кръвта. При животозастрашаващи състояния се подава звуков сигнал, при което се започват реанимационни действия за спасяване живота на детето.

Дарението, на стойност 2720 лева, е изпълнена кауза „Дари шанс за живот на новородените деца в тежко състояние” по проекта „Дарявай, докато четеш” на Инер Уил Клуб Шумен, чрез сайта www.chetidari.bg

Едно добро дело, сътворено от четящите деца . Те четяха книги, решаваха тестове по тях и така спечелиха кредити, за да ги дарят за кауза в полза също на деца! Ние само направихме възможно това да се случи, създавайки сайта и осигурявайки парите.

Благодарности към всички Вас за труда и добрината! Вие сте четящи дарители и давате шанс на тези малки дечица да пораснат!

За тази кауза са дарили кредитите си общо 49 деца, от които 11 са от гр. Шумен, останалите са от следните населени места: София, Варна, Бургас, Русе, Хасково, Белене, Търговище, Свищов, Асеновград, Сливен, Златица, Пирдоп, Поморие, Раднево, Челопеч.

Това е седма реализирана кауза по проекта, който стартира на 11.05.2016г. До момента на сайта са представени още четири активни каузи, които предстои да бъдат реализирани: „Осинови книга”- Дарителска програма на Национална библиотека „Св.Св. Кирил и Методий”; „Стани част от голямото семейство- училище за кучета водачи”-Подкрепа за Фондация „Очи на четири лапи”, за да се промени живота на още един незрящ човек; „Новородените недоносени деца и тези с вродени проблеми на храносмилателната система имат нужда от вашата подкрепа”- Инфузионна помпа за хранене на новородени деца с проблеми за Неонатологично отделение в МБАЛ гр. Шумен; „Да разберем по-бързо, да стигнем по-далеко, да знаем повече”-Монитор за интерактивна класна стая в СУ „Васи Левски” гр. Стара Загора.

 

Четете и дарявайте, за да се случват по-бързо каузите!

Всичко е във Вашите ръце, приятели!

  • 29870 кредита разпределени за благотворителност
  • 1748 регистрирани ученици
  • 3615 прочетени книги
  • 22 успешно приключили кампании