bg

Три каузи се реализираха в навечерието на Коледа!

Пробна кауза

Мили четящи приятели,

Вашата любов към книгите, добрина и активност в сайта www.chetidari.bg направиха възможно да се реализират три благотворителни каузи в навечерието на Коледните празници. Ето кои са те:

„Българска дневница“-е наред да бъде спасен от програма „Осинови книга“.

„Искате  ли да знаете какъв е бил Краснописът в България преди 161 години?

Дарени са 1180 лева за двете каузи на Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” гр. София, по Дарителската програма „Осинови книга“. С предоставената сума ще се  реставрират и запазят оригиналите на 18 броя екземпляри на първия вестник, редактиран от Г.С.Раковски през 1857г.„Българска дневница“ и оригинала на Учебник по краснопис от 1861г. на българския учител Косте А.Свакярев.

 „Всички деца обичат да бъдат прегръщани!“

Дарена е сумата от 500 лева на Ателие „Прегърни ме“ да реализира дейности, с които децата, лишени от родителска грижа се учат да вярват в доброто, да могат, да имат бъдеще, да развиват своите таланти.

Благодарим Ви, четящи дарители, за труда и добрината!

Вие сте „Осиновители“ на вестник „Българска дневница“ и Учебник по краснопис от 1861г.и ще бъдете удостоверени с Дарителски грамоти.

Върнахте усмивките на децата, лишени от родители, като им помогнахте в усилията, да намерят своето място и да поемат по нов път.

 „Инер Уил- Клуб Шумен“ направи възможно това да се случи, създавайки сайта www.chetidari.bg и осигурявайки средствата.

 Дарители за каузите са деца и младежи от населени места в цялата страна: гр.Самоков, гр. София, гр. Пловдив, гр. Стара Загора, гр. Трявна, гр. Златица, гр.Шумен,  гр. Бургас, гр.Ботевград.

Още една радостна вест  е, че Ателие „Прегърни ме“ ни изпратиха  прекрасни подаръци, изработени с помощта на децата от ателието. Два броя календари за 2023г. с фотографии на децата от ателието; два броя книги с илюстрации, изработени от децата;  довършената от децата незавършена история за „Сляпата Вайша“ /късометражен анимационен филм на аниматора Теодор Ушев, по едноименния разказ на Георги Господинов от сборника му „И други истории“/ .