bg

„Чети, дари” реализира четири каузи, благодарение на четящите деца и младежи!

Пробна кауза

 

Мили четящи приятели, Вие сътворихте чудеса!

Признателност и благодарност към Вас! Изключителната Ви активност в сайта www.chetidari.bg, четене на книги и дарена добрина направиха възможно да се реализират четири благотворителни каузи. Всички те събраха своите кредити в навечерието на Великденските празници. Ето кои са те:

Кучета асистенти на фондация „Очи на четири лапи“ помагат на деца с диабет – Дарена е сумата от 500 лева на фондация „Очи на четири лапи” за обучение на кучета за деца с диабет.

„Български орел“- Първият български вестник - Дарена е сумата от 550 лева  на Национална библиотека „Св.Св.Кирил и Методий“ гр. София за реставрация на Първият български вестник – „Български орел“ по програмата „Осинови книга“.

 „С грижа за дивите животни и птици да опазим природата! “– Дарена е сумата от 200 лева на Спасителния Център за диви животни в гр. Стара Загора за осиновяване на три птици от вида Царски ( Кръстат) орел.

„Да разберем по - бързо,  да стигнем по - далеко,  да знаем повече!“ -  Дарен е монитор на учениците в СУ „В. Левски“ гр. Стара Загора.

Инер Уил Клуб Шумен финансира първите две каузи, а Инър Уийл Клуб Стара Загора, останалите две.

Дарители за каузите са деца и младежи от населени места в цялата страна -гр. Бургас, гр. Варна, гр. Шумен, гр. Златица, гр. Белене, гр. Пловдив, гр. Стара Загора, гр. Белослав, гр. Севлиево, гр. Ботевград, гр. Златоград, гр. Долна Оряховица, гр. Асеновград, гр. Пирдоп, гр. Свищов, гр. Трявна, гр. Габрово.

Благодарим Ви Четящи дарители!

Стойността на реализираните 30 каузи до момента е 33 210 лева.          Публикуваните заглавия на книги с тестове в сайта са 352 броя, разпределени в трите възрастови групи.

 В момента на сайта са представени още две активни каузи, които предстои да бъдат реализирани: 

„Работилница за лекари“ - Финансова подкрепа за фондация „Гален Темелков“.

„Българска дневница“- е наред да бъде спасен по програма „Осинови книга“ - Реставриране на оригинали на  Първият вестник редактиран от Г. С. Раковски през 1857г . в Национална библиотека „Св. Св.  Кирил и Методий“ гр. София по програмата „Осинови книга“ .

 Екипът на сайта  ще продължи да Ви изненадва с нови и интересни заглавия на книги с тестове и нови благотворителни каузи!

Заедно можем скъпи приятели!

  • 40370 кредита разпределени за благотворителност
  • 2060 регистрирани ученици
  • 4787 прочетени книги
  • 41 успешно приключили кампании