bg

„Чети-дари” реализира каузата „Да бързаш да видиш света!”

Пробна кауза

Поздравления за четящите дарители!

Мили четящи приятели,

Вие, за пореден път помогнахте на  недоносените деца в Неонатологично отделение в МБАЛ гр. Шумен. Благодарение на Вашия дарителски жест отделението получи лариноскоп. Дарението на стойност 410 лева е изпълнена кауза „Да бързаш да видиш света!”, чрез сайта www.chetidari.bg. При недоносените бебета и децата погълнали околоплодни води се налага да им бъдат поставени  медикаменти в трахеята, които подпомагат функционирането на белия дроб и усвояването на кислород.

Ларингоскопът е уред осигуряващ видимост на входа на трахеята, което позволява освобождаване на дихателните пътища и осигуряване на интубация.

За да се извърши тази манипулация задължително е поставянето на тръба в трахеята, за което се използва ларингоскоп, след което могат да бъдат поставени на изкуствена белодробна вентилация.

Инер Уил- Клуб Шумен направи възможно това да се случи, създавайки сайта www.chetidari.bg и осигурявайки финансовите средства.

 

Благодарим Ви, четящите дарители! Вашата добрина дава възможност, недоносените дечица да пораснат здрави, пълноценни и щастливи!

Четящите деца, които са  дарили кредити за  каузата са от Шумен, Бургас, Варна, Златица,  София.

Стойността на реализираните каузи по проекта е 29 296 лева.

Публикуваните заглавия на книги с тестове в сайта са 316 броя  разпределени в трите възрастови групи.

До момента на сайта са представени още четири активни каузи, които предстои да бъдат реализирани: 

 „Да разберем по-бързо, да стигнем по-далеко, да знаем повече”-Монитор за интерактивна класна стая в СУ „Васил Левски” гр. Стара Загора;

 „Български орел”-първият български вестник-Реставрация на вестник „Български орел”, Лайпциг,1846-1847,Г. I,бр.1-3(8л.) по Дарителска програма „Осинови книга” на Национална библиотека”Св.Св. Кирил и Методий”;

 „Помогнете на специалните деца, да се адаптират към заобикалещия ги свят”-Музикално-двигателна програма за Дневен център за деца с увреждания, гр. Свищов.

„Деца помагат на деца!” –Две кислородни палатки и теглилка за Неонатологично отделение в МБАЛ гр. Шумен.

Мили приятели, бъдете здрави и все така активни в сайта www.chetidari.bg!

От Вашата помощ се нуждаят и други!

 

 

29.09.2021г.

 

 

 

 

  • 35750 кредита разпределени за благотворителност
  • 1942 регистрирани ученици
  • 4346 прочетени книги
  • 34 успешно приключили кампании