bg

„Чети-дари” с поредната реализирана кауза, благодарение на четящите ученици!

Пробна кауза

Четенето ни прави по-добри хора, стимулира ни да помагаме на онези, които имат нужда!

Четящи приятели,

Вие направихте възможно Инър Уийл Клуб Стара Загора-Берое да дари три броя мултифукционални устройства на Второ ОУ  „П.Р.Славейков” гр. Стара Загора. Дарението на стойност 800 лева е изпълнена кауза „Да четем повече и да гледаме света с нови очи!”, чрез сайта www.chetidari.bg.

 Благодарим Ви деца, за положения труд и дарената доброта!

Четящи дарители, Вие помогнахте на малките ученици  от това Старозагорско училище да изпълнят  желанието си, да повишат интераса на връстниците си и по-големите си каки и батковци  към четене на книги! Те ще организират викторини, състезания по четене, отбелязване на годишнини на български и чужди писатели, драматизации по любими книги. И тук ще използват мултифукционалните устройства, за разпечатване на необходимите  им материали.

За каузата са дарени 800 кредита, от които 520 кредита са дарили най –малките учениците от Второ ОУ  „П.Р.Славейков” гр. Стара Загора”. Останалите 280 кредита са дарени от двама участника  от гр. София-единият, от които е дарил 270 кредита, а другият 10 кредита.

Стойността на реализираните каузи по проекта е 27 686 лева, като той стартира на 11.05.2016г. Публикуваните заглавия на книги с тестове в сайта са 309 броя, разпределени в трите възрастови групи. До момента на сайта са представени още пет активни каузи, които предстои да бъдат реализирани:   „Да разберем по-бързо, да стигнем по-далеко, да знаем повече”-Монитор за интерактивна класна стая в СУ „Васил Левски” гр. Стара Загора; „Дари живот и бъдеще на недоносените деца!”-Монитор за проследяване на важни жизнени показатели за недоносените бебета за Клиниката по неонатология при УМБАЛ гр. Стара Загора; „Да бързаш да видиш света!”-Ларингоскоп за Неонатологично отделение в МБАЛ гр. Шумен; „Български орел”-първият български вестник-Реставрация на вестник „Български орел”, Лайпциг,1846-1847,Г. I,бр.1-3(8л.) по Дарителска програма „Осинови книга” на Национална библиотека”Св.Св. Кирил и Методий”; „Помогнете на специалните деца, да се адаптират към заобикалещия ги свят”-Музикално-двигателна програма за Дневен център за деца с увреждания, гр. Свищов.

 Мили ученици, продължавайте да бъдете все така активни в сайта www.chetidari.bg! От Вашата подкрепа се нуждаят  и други, помогнете им!

 

27.07.2021г.

  • 35750 кредита разпределени за благотворителност
  • 1942 регистрирани ученици
  • 4346 прочетени книги
  • 34 успешно приключили кампании