bg

За проекта

Нашата цел е радостта от четенето
да се удвои от радостта да помагаш на другите

Чрез проекта “Дарявай, докато четеш” ще се стимулира желанието за четене и стремежа към правене на добро, като се дава възможност на участниците да насочват  разпределянето на паричните средства, които са постъпили по обявената благотворителна сметка.

Средставата за благотворителност се осигуряват от нас.

Кой ще получи помощ, ще решават четящите ученици.

Всеки регистрирал се в сайта www.chetidari.bg  ученик може да спечели своите кредити, като попълни успешно поне един тест по книга от съответната възрастова група. След това може да ги насочи към една от публикуваните в сайта активни каузи.

 

Книги

Книгите са разделени в групи, съобразно възрастта на  учениците /от 1-ви до 4-ти клас, от 5-ти до 8-ти клас,  от 9-ти до 12-ти клас/.

Във всяка група има по 20 книги ,от които се избира и се попълва съответния тест. Тестът   е успешно преминат ,ако е отговорено на всичките въпроси вярно,за време от 6 минути. Възможни са до 4 /четири/ опита на тест . Всеки успешен тест носи 10 кредита . Равностойността им в лева ще зависи от събраните средства по благотворителната сметка.

Книгите ще се увеличават с течение на времето . Те се подбират от жури ,което ползва мнението и препоръките на изтъкнати български творци . Техните имена и кратко представяне са публикувани в раздела “Партньори”.

 

Благотворителност

Към благотворителните каузи , които са представени в сайта ще се добавят постоянно нови такива. За това ще разчитаме на идеи  от  наши партньори и предложения изпратени на ел. поща: info@chetidari.bg

Нашата цел е годишно да подкрепим поне 5 благотворителни проекта на обща стойност от 20 000лв.

 

Партньор на проекта:

Община Шумен-Общински фонд “Култура”

 

Симпатизанти и приятели:

Божана Апостолова – поет ,писател, издател

Явор Гърдев- режисьор

Ненчо Балабанов – актьор

Поли Генова – певица

Йоанна Драгнева-певица

  • 45710 кредита разпределени за благотворителност
  • 2189 регистрирани ученици
  • 5397 прочетени книги
  • 54 успешно приключили кампании