bg

Исторически разкази - книга издадена 1939 г ще бъде реставрирана благодарение на Дарителска програма "Осинови книга".

Пробна кауза

Стойност: 570 Кредита

Събрани: 20 Кредита

 

Скъпи,  четящи деца , подарете Вашите кредити, за да заживее още една книга , нов живот!

 

Дарителската програма на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" - "Осинови книга"  ще се погрижи "Исторически  разкази. Легенди, сказания, откъси и хроники от миналото на българския народ" , събрани от Ангел Каралийчев да бъде реставрирана. Книгата е издание от 1939 г. На издателство "Хемус", хартията е пожълтяла, на места страниците са разкъсани, цепнати или огънати. За да се запази това издание за бъдещите поколения , тя ще бъде механично почистена, пожълтелите ѝ и повредени страници ще бъдат подложени на водна обработка и деацидификация на хартията, ще има затваряне на цепки и разкъсвания , възстановяване на липсващи части чрез ръчна реставрация, зашиване и връщане на книжното тяло в оригиналната подвързия на книгата.

С Вашите дарени кредити книгата ще заблести и заживее нов живот, а всеки от вас , ставайки "Осиновител" , ще получи Дарителска грамота и правото името му да бъде вложено чрез художествено изработени етикети в кутията за съхранение на книгата.

Вие, скъпи деца не за първи път участвате в програмата "Осинови книга", Вашата  любов към четенето и книгите още веднъж ще спаси една от хилядите книги, нуждаещи се от реставрация !

Четете и правете добро!

  • 46600 кредита разпределени за благотворителност
  • 2216 регистрирани ученици
  • 5504 прочетени книги
  • 56 успешно приключили кампании