bg

„Чети-дари” реализира каузата - Да създадем библиотека за деца със специални нужди!

Пробна кауза

Четящите ученици помогнаха на зрително затруднените деца да опознаят света, чрез книгите!

 Мили четящи приятели,

Вие сте активни в сайта www.chetidari.bg и чрез четене на книги непрекъснато дарявате от Вашата добрина. Подавате ръце към нуждаещите се, помагате им! И така направихте възможно да се реализира благотворителната кауза Да създадем библиотека за деца със специални нужди! Дарени са три броя тактилни книги на стойност 500 лева за зрително затруднените деца в Център за специална образователна подкрепа гр. Шумен.

Благодарим Ви от сърце, четящи дарители!

Вие помогнахте в  Центъра за специална образователна подкрепа гр. Шумен  да се  създаде библиотека, така че децата със зрителни проблеми да се докоснат до света, чрез тактилни книги. Те са изработени от подходящи материали с цел да се получи релефно изображение на животни, плодове, зеленчуци, геометрични форми, превозни средства и т.н. Децата докосвайки с пръсти релефното изображение, добиват представа за тях и опознават света.  

 „Инер Уил- Клуб Шумен“ направи възможно това да се случи, създавайки сайта www.chetidari.bg и осигурявайки финансовите средства.

Дарители за каузите са деца и младежи от следните населени места в страната: гр. Самоков, гр. Бургас,  гр.Стара Загора, гр.Трявна.

 Стойността на реализираните каузи до момента е 43 396 лева.         

  • Публикуваните заглавия на книги с тестове в сайта са 401 броя, разпределени в трите възрастови групи.
  • До момента на сайта са представени още пет активни каузи, които предстои да бъдат реализирани:

Присъедини се отново в мисия „Прегърни ме“, или в ателието на надеждата! Финансова подкрепа за Ателие „Прегърни ме“,  за да се  помогне на изоставените деца да не се чувстват изгубени и да  разберат, че може да нямат нищо, но могат да бъдат всичко.

Проектът „ДаунТаун Академия“ иска да осигури професионални кухненски  принадлежности за кетъринг! Финансова подкрепа за проект „ДаунТаун Академия“, за закупуването на професионални кухненски  принадлежности за подготовка на кетъринг– една от дейностите, по които работи проектът.  

Да прегърнем различните деца. Кампания за изработване на подаръци за деца със специални нужди от град Стара Загора, които ще получат за Международния ден на детето 1-ви юни.

 Да върнем изчезнал вид птица в Българската природа! Подкрепа за Спасителния център за диви животни в град Стара Загора,  за осиновяване на семейство Ловни соколи, за да се завърнат  трайно  в България.

 Да подкрепим участието на Детския хор „Бодра песен“ в международния конкурс в Опатия, Хърватска. Финансова подкрепа за Детският хор „Бодра песен“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие-Обединен детски  комплекс „Анастас Стоянов", гр. Шумен, за участие в престижния международен хоров конкурс  „We Are Singing Adriatic“,  който ще се проведе от 4 до 6 юни 2024 година в Опатия, Хърватска.

 Приятели, продължавайте да четете и да изпитвате радостта, че помагате на другите, чрез сайта www.chetidari.bg !

 29-02-2024

 

  • 45520 кредита разпределени за благотворителност
  • 2179 регистрирани ученици
  • 5371 прочетени книги
  • 54 успешно приключили кампании