bg

С грижа за дивите животни и птици – да опазим природата!

Пробна кауза

Стойност: 200 Кредита

Събрани: 200 Кредита

„Осинови“ птица

Скъпи малки и по-големи читатели,

С тази нова кауза, която Ви предлагаме, Вие можете да станете „осиновители“ на три птици от вида Царски (Кръстат) орел  в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Спасителният център помага за оцеляването на редки и застрашени от изчезване диви животни у нас, както и с връщане на изчезнали видове в българската природа. Изпаднали в беда животни попадат в Центъра като жертви на човешката дейност, на човешката намеса в живота им или след злополука.

Царският (Кръстат) орел е една от най-редките, но все още срещащи се в България видове птици, известен сред народа като  „повелител на бурите“. Три птици от този вида са от години  в Центъра. Те са с трайни увреждания и  непригодни да съществуват в естествена среда. Отскоро те са надеждата на Центъра за размножаване на вида Царски (Кръстат) орел.

Ако станете „осиновители“ на трите птици от вида Царският (Кръстат) орел, Вие ще помогнете в грижите, които полагат за тях в Спасителния център. Това са храна, лечение, рехабилитация.  Добре обгрижените птици имат всички шансове да излюпят малки и по този начин да се увеличи броя  на Царските орли в горите на България.

Нека заедно с Вас се погрижим за дивите животни и птици, и за опазване на равновесието в природата!

  • 45520 кредита разпределени за благотворителност
  • 2179 регистрирани ученици
  • 5371 прочетени книги
  • 54 успешно приключили кампании